Hoogkarspel - Hond dood aangetroffen: verdachte aangehouden

28 mei 2016 13:25
Bron: Politie.nl

Vrijdag 27 mei troffen twee jongens van 14 en 15 jaar tot hun grote schrik een dode hond aan in een sloot aan de Anemonenlaan in Hoogkarspel. De hond bleek opzettelijk in het water gedumpt.

Verdachte aangehouden

De politie spoorde donderdagmiddag de eigenaar op van de hond. Deze eigenaar, een 56-jarige inwoner uit Drechterland, is donderdagavond aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

Getuige gezocht: vrouw met hond

De dierenpolitie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit incident. De overleden hond is in beslag genomen voor onderzoek om onder andere de doodsoorzaak vast te kunnen stellen.

De politie is deze zaak op zoek naar een vrouw met een hond, die op woensdag 25 mei 2016 in de avond haar hond heeft uitgelaten nabij de tennisvereniging Santana op de Anjerstraat te Hoogkarspel. Tijdens haar wandeling is haar hond aangevallen door een andere hond. De politie zou graag in contact met deze vrouw komen.

Weet u meer? Bel s.v.p. met tel.nr.: 0900-8844

 

Dierenpolitie
De overheid pakt dierenmishandeling en dierenverwaarlozing harder aan. Daarom werken bij de politie taakaccenthouders handhaving en opsporing dierenwelzijn. In de volksmond worden deze politieagenten ook wel de dierenpolitie genoemd. Deze politieagenten treden op tegen mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen.
Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144.

Meer informatie over het werk van de dierenpolitie is te vinden op onze website: dierenpolitie

 

 

2016117536