Schoondijke - Mogelijk drie verdachten van diefstal aangehouden

6 oktober 2018 16:11

In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 2.00 uur werd op de Middenweg in Schoondijke (de N61) een personenauto aan de kant gezet door surveillerende agenten. De politiemedewerkers lieten de bestuurder van de auto een blaastest doen. Uit de test kwam een ‘A’ wat zoveel betekent als dat de man alcohol had gedronken.

De agenten lieten de bestuurder, een 48-jarige man uit Terneuzen, plaatsnemen in hun dienstauto zodat ze hem naar het bureau konden vervoeren voor de ademanalyse. In de tussentijd controleerden ze de andere inzittenden van de auto. Dit bleken bekenden van de politie te zijn.
Van diefstal afkomstig
In de auto zagen agenten goederen liggen waarvan zij het vermoeden kregen dat deze van diefstal afkomstig waren. Door hen is toen een onderzoek gestart. Ook de andere inzittenden van de auto zijn aangehouden. Dit ging om een 43-jarige vrouw en een 50-jarige man die eveneens uit Terneuzen kwamen. Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze in verzekering zijn gesteld.

Ze zitten nog steeds vast, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De politie wil de aangetroffen goederen graag terug kunnen bezorgen bij de rechtmatige eigenaars. Bij een deel van de aangetroffen spullen is al een aangifte gevonden, dus die eigenaars zijn bekend. Van een ander deel van de spullen is nog niet bekend of ze van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om diverse gereedschappen, kleding, huisraad en flessen drank. De rechercheurs die met de zaak bezig zijn roepen mensen die in de afgelopen maand het slachtoffer zijn geworden van een inbraak of diefstal, en die zich nog niet hebben gemeld, op om aangifte te komen doen. Mogelijk krijgen de gedupeerden hun spullen terug en kunnen de drie verdachten van diefstal uiteindelijk voor de rechter gebracht worden.